Ben jij weleens ver buiten je comfortzone gegaan zakelijk of privé?

Een paar weken terug heb ik gesproken met een klant en ik vroeg aan haar wat ze bijzonder vind aan mij? Ik ben namelijk met een nieuw project bezig “zijverkoopt.nl” en ik ben nog aan het puzzelen met mijn missie.

Wat is zo belangrijk als ik met een product naar buiten kom, wat maakt mij bijzonder? Ze vertelde mij dat ik nog jong ben en als ik iets wil dan werk ik er naar toe, zonder te twijfelen en door gewoon te doen! Ik geloof in mijzelf.. als ik iets wil bereiken geloof ik er 100% in. Mijn klant vertelde mij dat ze dat zelf niet durfde: “ik ben al iets ouder, en vrouwen van mijn leeftijd durven veel minder en zijn over het algemeen wat bescheiden”.

De afgelopen twee jaren heb ik onbewust  al veel stappen genomen om meer te bereiken en natuurlijk elke keer uit mijn comfortzone gestapt om weer een stapje te groeien.

Dit is mijn lijstje van keuzes en acties:

 • Een eigen bedrijf starten
 • Een netwerkbijeenkomst bijwonen (zomer 2012)
 • Een eerste workshop volgen dat was namelijk Twitter workshop van Lucinda Douglas (zomer 2012)
 • Ik was erg enthousiast over het damesnetwerk van Lucinda Douglas dat ik mij inschreef als spits bij Sales is Sexy (dit was een enorme groei en ik kreeg zowel online als offline een groot netwerk)
 • Eind 2012 besloot ik om alleen maar op de doelgroep vrouwelijke ondernemers te richten.
 • Eind 2012 schreef ik mijn eerste wensenlijstje
 • Hierdoor werd ik begin 2013 gevraagd om te spreken voor een grote groep vrouwen bij Empowerme
 • Maart 2013 gaf ik mijn eerste workshop voor 12 vrouwen en daarna kwamen er nog 10 workshops
 • Mei 2013 gaf ik mijn eerste tweedaagse training en later in augustus nog een keer!
 • Eind 2013 kwam er nog een droom uit namelijk een netwerkbijeenkomst starten samen met Magrietha
 • Eind 2013 ging ik mijn prijzen verhogen.. ja ik was het waard dacht ik eindelijk! Met behulp van de 3daagse training van Laura Babeliowsky.

Nu is het al 2014 en als ik terugkijk denk ik echt wow? Nu ben ik eigenlijk best wel stil met mijn bedrijf.. ik heb in juni mijn nieuwe website gelanceerd en ook dat vond ik weer super eng! Maar ik ben nu achter de schermen bezig met een nieuw project. Daarnaast ga ik het najaar weer genoeg workshops en lezingen organiseren. En natuurlijk aan de slag voor Ladies Only samen met Magrietha. Mijn droom is om meer te spreken voor groepen en nieuwe workshops bedenken!

Mijn vraag voor jou.. wat vind jij nou super eng? En durf jij ook elke keer weer een stapje te maken en te groeien? Laat het mij weten!

Liefs,
Rosanne

Vind jij dit leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste blogs en events!