De zomer ondernemer

We zitten nog midden in de zomer. Om mij heen zijn er al veel die op vakantie zijn of al zijn geweest zelfs. Ik niet, mijn vakantie laat nog even op zich wachten. Heel even nog maar, gelukkig. Want ik merk wel dat ik me steeds meer laat meedeinen met de relaxte golven van vakantie vierend Nederland. Tot voor nog maar een paar weekjes terug moest ik door de drukte goed mijn koppie erbij proberen te houden. En nu, moet ik zorgen dat ik mijn focus bewaar door niet te veel afgeleid te raken van het idee om lekker in de tuin met een fris sapje in de warme zomerzon te genieten van een goed boek. En dat dan het liefst elke dag. Natuurlijk heb ik gas terug genomen. Het werk heeft deels ook afgenomen dus enerzijds levert dat mijn voordeel op dat ik extra tijd met mijn gezin kan doorbrengen. Bijna elke week staat er wel een uitstapje gepland. En ik vind het heerlijk om zo toch al een beetje vakantie te hebben en te kunnen genieten van elkaar. Niemand die op me wacht, geen deadlines die gehaald moeten worden.

En het levert me nóg een groot voordeel op! En hierin zullen de meesten zich waarschijnlijk wel herkennen. Al die kleine dingetjes die maar zijn blijven liggen kunnen nu dan eens echt opgepakt worden. Kleine dingen, maar toegegeven eigenlijk wel heel belangrijk. Voor mij zijn dat onder meer het maken van een folder, het laten drukken van eigen shirts met logo, maar ook het aanschaffen van gadgets die mijn arrangementen nog completer kunnen maken. Het klinkt dan wel als iets van goh, dat doe je toch even. Maar ja, ik wil het dan graag weer zo goed dat er altijd meer tijd insteekt dan ik van te voren had bedacht. En ja, dan ligt het weer ergens op die stoffige plank.

Stukje bij beetje leer ik meer over haar identiteit. Vreemd hé?

Wat ik nu ook veel doe is achteruit kijken en vooruit natuurlijk. Wat heb ik eigenlijk de afgelopen periode gedaan? Waar werd ik het meest gelukkig van en wil ik het liefst nog meer van? Zo heb ik weer geeltjes vol geschreven en overal om me heen geplakt. Zo kan ik soms uren zitten met mijn benen op tafel (oooh!), maar gun mezelf die tijd om mijn gedachten over ZUS en de toekomst te laten gaan. Hoe kan mijn aanbod nog mooier voor mijn klanten? Wat loopt goed, maar levert in verhouding minder op en hoe kan ik dit dan toch voor me laten werken? Kunnen er dingen efficiënter? Ik bedenk me wie mijn ideale klant is, voor wie ik wat nou het liefste doe. Het klinkt gek, maar het lijkt wel dat, ondanks dat ZUS ontstaan is vanuit mij zelf, ik stukje bij beetje ga begrijpen wat haar identiteit eigenlijk is. Vreemd he? Dat klinkt totaal niet logisch…en toch ervaar ik het zo. Ben eigenlijk wel benieuwd of er meer zijn die dit zo ook ervaren?

De vakantietijd doet me eigenlijk wel goed dus. Ik tank mezelf bij met een hoop inspiratie! En kan dan bijna niet meer wachten om al die inspiratie weer om Zomer picknick flyer 6te zetten naar daden. Soms is dat heel gemakkelijk zelf te doen, maar soms heb je daar ook de nodige hulp bij nodig. Samen met Rosanne heb ik net voor de zomervakantie ook gezeten en hebben we samen gebrainstormd over de volgende Ladies Only bijeenkomst. En wat wordt die gaaf!!! En raad eens wat we onder andere gaan doen? Ja, inderdaad we gaan onze opgedane zomer inspiratie met elkaar delen! Zodat we elkaar kunnen helpen dat alles niet alleen bij een mooi idee blijft maar ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd!
Ik kijk er echt enorm naar uit om al die mooie plannen en ideeën van andere onderneemsters te horen. Dat geeft altijd zoveel energie! Heb jij al veel inspiratie opgedaan? Laat gerust een berichtje achter, maar kom het ook met alle plezier gerust met ons delen tijdens de volgende Ladies Only!!

Zonnige groet,

Magrietha

Vind jij dit leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste blogs en events!