test22

Toekomst gericht zijn, is na denken over de toekomst.

Tijdens een aantal gesprekken met Rosanne gaf ze mij een tip om scherper een doelgroep te kiezen.
Is dat wel verstandig? Vroeg ik aan Rosanne, zij legde uit dat het kiezen van een doelgroep zorgt dat je beter gevonden en gekozen wordt. Natuurlijk houdt dit ook in dat anderen ook gebruik mogen maken van je diensten, maar wees niet te algemeen.

Dan moet je dus nadenken, wat doe ik het liefst? Voor mij zijn alle klanten even leuk en dat maakte het moeilijk.
Na een tijdje bedacht ik me : gezins-kapster. Welke doelgroep wil namelijk het liefst in zijn eigen tijd, thuis geknipt worden door steeds de zelfde kapster? Kinderen! Natuurlijk geldt dit ook voor ouderen, bruidjes, ouders, singels ect, en die zijn dan ook meer dan welkom als klant!

Wat het kiezen van een doelgroep voor mij inhoud is dat ik bepaalde acties voor hen doe. Zo maak ik haarbandjes, knipjes voor de kleine dames en kan ik door mijn vele jaren ervaring als vrijwilligster (scoutingleiding bij de scouting Maarten van Rossum in Vaassen, leiding van de esta’s kids 7 tot 10 jaar) goed met kids!
Toen ik op Pinterest aan het zoeken was voor kapsels bedacht ik me dat dit altijd voor volwassenen is.
En vaak ook zo dat het niet goed uit te voeren is bij jezelf of moeilijk te volgen.. daar kan ik natuurlijk wel wat mee!

Zoals alle nieuwe dingen, kost het maken en voorbereiden veel tijd, maar: ik maak how-to filmpjes voor vaders en moeders.
Hoe kun je nou bij je dochter vlechten maken in een paar minuten die toch weer anders zijn dan anders? En wat kan ik met met de kuif van mijn zoontje? Wat is het verschil tussen gel, wax, wax-gel, mousse, out-of-bed-gel-wax..? Handig om te weten toch? In een fris en duidelijk filmpje zie je mij de handeling doen en hoor je mij de uitleg geven.
Zo kan ik aan ouders, kinderen, jonge dames en jonge mannen laten zien dat het ook makkelijk kan! Het hoeft geen half uur te duren! Binnen een paar kleine minuten heb je het haar zo leuk zitten. Zelfs als je niet zo handig bent. Het is super makkelijk te volgen.

Al deze filmpjes komen op mijn nieuwe website die hopelijk na de zomer klaar is, bloggend en dus volgend de toekomst in!

www.felice-helena.nl

Bron foto.

Vind jij dit leuk?
Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste blogs en events!